KAPCSOLAT

Transzformátor Vizsgálatok

Az Ipari transzformátorok, és mérőváltók vizsgálatát eddig csak szakműhelyben végezték. Ezeket a vizsgálatokat áramszolgáltatók saját maguk, vagy álltaluk létrehozott belső vállalkozásokon keresztül végzik vagy végezték.

Vállalkozásunk azokat a fogyasztókat célozza meg, akik saját maguk üzemeltetik transzformátorukat és nem kívánnak az áramszolgáltatóikkal dolgoztatni.

Az ipari területeken jelentős üzemzavari kieséseket okozhatnak a transzformátorok, mérőváltók meghibásodásai. Ezeknek az üzemzavaroknak a száma megfelelő diagnosztikai vizsgálatok elvégzésével jelentős mértékben csökkenthető, így az üzemzavarból eredő károk is. Cégünk az ilyen jellegű üzemzavarok elkerülésére, illetve megelőzésére a mai technika legkorszerűbb diagnosztikai eszközeivel rendelkezik és képes meghatározni, transzformátoroknál, mérőváltóknál: a menetzárlat, szigetelési problémák, áttételtorzulásokat. Korszerű minősített mérő berendezéseinkkel képesek vagyunk meghatározni a kockázati tényezőket. A méréskiértékelés után javaslatot tudunk adni a hiba kijavításának módjára. A hibás szerelvények vizsgálata után rá tudunk mutatni az esetleges szerelés, vagy technológiai hibákra.

A vizsgálatoknál nagy hangsúlyt fektetünk a pártatlan, és nagy körültekintést igénylő szakszerű mérésekre. Rendelkezünk azzal a szaktudással, és műszerparkkal, ami elengedhetetlen a mai kor igényeinek megfelelő vizsgálatokhoz.

A méréseket mind üzemelő, mind régóta üzemen kívül helyezett berendezéseken el tudjuk végezni. A helyszínen jegyzőkönyvet állítunk ki. A jegyzőkönyv tanúsítja, hogy a berendezés milyen állapotban van. Későbbiekben beszerzünk olajvizsgáló berendezést is. Addig pedig akkreditált olajvizsgáló laborba szállítjuk elemzésre a minta olajat.

A KÁBELKONTROLL Kft. a transzformátor, és mérőváltó vizsgálatát az önök telephelyén elvégzi. A helyszíni vizsgálatot követően dönthető el, hogy szükséges-e szakműhelybe szállítani, vagy a helyszínen javítható-e a berendezés. Ezzel jelentősen csökkenthető a kiesett üzemórák száma, és a szállítási költség.

Az alább felsorolt mérésekről, vizsgálatokról jegyzőkönyvet állítunk ki, ami igazolja a transzformátor(ok) állapotát! Vizsgálatainkat mind a magyar mind nemzetközi (EU) előírások betartásával végezzük!

Transzformátor, és mérőváltó diagnosztika az alább felsorolt munkafolyamatokat tartalmazza:

  • Áttételmérések

  • Tekercselés ellenállásmérések

  • Olajvizsgálatok (partner vállalkozással)

  • Szigetelés vizsgálatok

KÁBEL VIZSGÁLATOK
TRANSZFORMÁTOR VIZSGÁLATOK
MEGSZAKÍTÓ VIZSGÁLATOK
VILLAMOS BIZTONSÁGTECHNIKAI VIZSGÁLATOK
NAPELEMES HÁLÓZATOK MÉRÉSEI
FELHARMONIKUS MÉRÉSEK
AKCIÓK ÉS HÍREK